bureau voor arbeid en advies eindhoven

Hoogbegaafdheid Homepage

Werknemers die hoogbegaafd zijn denken sneller en denken eerder in oplossingen voor problemen dan collegae. In de communicatie ontstaat hierdoor onduidelijkheid. Perfectionisme en doorzettingsvermogen zijn kenmerken die, samen met de hoge intelligentie zorgen voor kwalitatief hoge prestaties. Positieve beoordelingen volgen, terwijl op emotioneel -, en sociaal niveau er geen aansluiting is. Vereenzaming is het gevolg. Zonder herkenning en erkenning van de hoogbegaafdheid van de persoon zelf en zijn of haar omgeving, kan dit tot hoog oplopende problemen leiden zonder dat iemand dat in de gaten heeft.

In de begeleiding wordt zichtbaar gemaakt waar de miscommunicatie ontstaat en wanneer dit aan de orde is. Er worden hulpmiddelen aangereikt zodat de hoogbegaafde denker in beeld krijgt hoe de anders denkende dezelfde werkelijkheid ervaart en hoe de communicatie hierop kan worden aangepast. In deze vertaling ligt over het algemeen het verschil tussen over-leven en mee- leven.

bureau voor arbeid en advies eindhovenbureau voor Arbeid & Advies - Carina Bronkhorst | t 06 3836 5420 | info@arbeidsadviesbureau.nl