bureau voor arbeid en advies eindhoven

Een persoonlijk verhaal Homepage

Ingenieur, 46 jaar, getrouwd, 3 kinderen
Als kind was ik erg introvert en verlegen. Toch werd ik door de populaire jongens geaccepteerd vanwege mijn gevoel voor humor. Toen ik 12 jaar was kende ik van elke Nederlandse vissoort de latijnse namen, de gewichten, lengtes, dieet, en eigenlijk alles wat er te weten is. Op het VWO was ik een eenling die zich bij geen enkele groep prettig voelde. Ik hoefde nooit te leren voor een voldoende, en dat deed ik dan ook niet. Ik heb zes jaar lang voornamelijk gedroomd. Op de TU ontdekte ik dat alleen intelligentie daar niet voldoende is. Mijn VWO-luiheid brak me zwaar op. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd en in de industriële R&D terecht gekomen. Hoewel ik als excentriek bekend sta, heb ik me stapje voor stapje ontwikkeld tot een expressieve projectleider van innovatieprojecten. Hoewel ik bekend sta als slavendrijver met complexe gedachtes, word ik door mijn omgeving gewaardeerd als sympathiek. Ik ben erg goed in mijn werk. Ik presteer het best als ik de ruimte krijg om mijn projecten naar eigen inzicht te organiseren. Als projectlid ben ik waardeloos omdat ik me moeilijk kan schikken.
Twee jaar geleden was daar ineens een nieuwe baas. Deze man heeft het karakter van een generaal. Hij verwacht gehoorzaamheid, perfectie en voorspelbaar gedrag. Ik kan me niet aanpassen aan zijn stijl. Ik weet dat hij grote vergissingen maakt. Eindeloze conflicten zijn het gevolg. Uiteindelijk neem ik afscheid van het bedrijf waar ik zo hard voor gewerkt heb en waar mijn hart ligt. Mijn beide zoons zijn hoogbegaafd. Hoewel ze totaal verschillende karakters hebben, zie ik bij beiden veel parallellen met mijn eigen jeugd. Beide jongens hebben een “arm sociaal leven” en zijn erg gevoelig. Ik hoop dat zij de vaardigheden leren die nodig zijn om wel in een “testosteron-samenleving” te kunnen functioneren.


bureau voor arbeid en advies eindhovenbureau voor Arbeid & Advies - Carina Bronkhorst | t 06 3836 5420 | info@arbeidsadviesbureau.nl